ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

   

 

 

Comedy workshop

 

          Στο Comedy Workshop οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα θεατρικό έργο           και στη συνέχεια να το παρουσιάσουν ως ολοκληρωμένη παράσταση. 

-          Τα μέλη της ομάδας θα δημιουργήσουν τους χαρακτήρες, οι οποίοι θα είναι και οι ήρωες του έργου που θα γραφτεί υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Σαμιώτη ή που θα το γράψει ο ίδιος ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας.

Μέσα από αυτή την διαδικασία οι συμμετέχοντες γίνονται μέλη μίας ομάδας, βλέπουν πως χτίζεται μια παράσταση στην οποία έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν ως ηθοποιοί αλλά και ως δημιουργοί.

Τελικό στάδιο του Workshop είναι η παρουσίαση του αποτελέσματος ως ολοκληρωμένη παράσταση στην κεντρική σκηνή Life and Art Theater!

 

-          Έναρξη μαθήματων: 14 Οκτωβρίου έως 19 Μάιου

 

-          Διάρκεια: κάθε Σάββατο 14:00- 17:00  διάρκεια 3 ώρες

 

-          Κόστος : 40 ευρώ

 

Για τυχόν ερωτήσεις που αφορούν το μάθημα  (τηλ: 2105789337)  ώρες  επικοινωνίας 11: 00 π.μ. – 21.00 μ.μ.

      

     LIFE N’ ART THEATER 

       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 82 ΓΚΑΖΙ (Μετρό Κεραμεικός)  

       Τηλ: 210 57 89 337  

       Web: www.lifeandart.gr 

       E-mail: info@latheater.gr 

      Facebook: https://www.facebook.com/www.lifeandart.gr/

 

-          Τι είναι το θέατρο; Διασκέδαση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, απελευθέρωση. Ειδικά για εμάς τους ενήλικες που όλα << απαγορεύονται>>, μην ανέβεις στη κούνια, τι θα πει ο κόσμος; Μη χοροπηδάς, τι θα πει ο κόσμος; Μη γελάς δυνατά, τι θα πει ο κόσμος; Μη τρέχεις πέρα δώθε , τι θα πει ο κόσμος; Είσαι άντρας δε κάνει να κλαις, είσαι γυναικά δε κάνει να βάζεις οδοντογλυφίδα στο στόμα μπροστά σε κόσμο… Αυτό προσφέρει το θέατρο μπορείς να κάνεις τα πάντα με άλλοθι τον ρόλο και την σκηνή.  Το θέατρο είναι ένα μαγικό <<κουτί>> που σε βάζει στα παπούτσια διαφορετικών χαρακτήρων και ζεις ζωές ανεπανάληπτες και καταστάσεις που ούτε θα φανταζόσουν. Ειδικά στη κωμωδία χωρίς να υποτιμούμε τα άλλα είδη, την ώρα της παράστασης, αν το κοινό  διασκεδάζει, φτάνεις σε ηδονίστηκα επίπεδα εσωτερικής χαράς. Μην υποτιμάς καθόλου βέβαια την ώρα της πρόβας…

 

-          Σκοπός του workshop: Να γίνουμε ομάδα, παιδιά και να απελευθερώσουμε ότι έχουμε μέσα μας, μα πάνω από όλα να ξεφύγουμε από την ανιαρή μας πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε μια πιο ενδιαφέρουσα…

 -          Μπορούν να γίνουν όλοι επαγγελματίες ηθοποιοί; Όχι όπως δεν μπορούν γιατροί, ηλεκτρολόγοι, επιστήμονες. Όμως όλοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να ανέβουμε στη σκηνή να διασκεδάσουμε.  Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας για να παίξεις μπάσκετ. Εδώ το θέμα μας είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας να απελευθερωθούμε και προπαντός να διασκεδάσουμε. Μπορεί να γίνει δεν είναι εύκολο αλλά γίνεται το μόνο που θέλει είναι δουλειά, διάθεση και όρεξη!

 

   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ

    

 

Ο Ευάγγελος Σαμιώτης είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. 

Αποφοίτησε από το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη και έκτοτε έχει ανεβάσει συνολικά 8 δικά του θεατρικά έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές. 

Ενώ έχει γράψει πολλά ανέκδοτα θεατρικά έργα, ποιήματα, σενάρια, νουβέλες, διηγήματα και μυθιστορήματα

Έχει συνεργαστεί με την Ευτυχία Φαναριώτη, Ντίνο καρύδι, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Ζαχαρία Ρόχα, Τζένη Μιχαηλίδου, την Έλενα Γεροδήμου και άλλους.

Παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει:

 

-          «Το Πεπρωμένων Φυγείν Αδύνατον» (κείμενο- ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης, σκηνοθεσία Ευτυχία Αργυροπούλου Θέατρο ΑΛΜΑ, 2012)     

 

-          « Άνω-Κάτω και Τανάπαλιν» (κείμενο- ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης, σκηνοθεσία Έλενα Γεροδήμου Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, 2013)  

 

-          «Από τη Ζούγκλα έρχομαι» (Κείμενο- Σκηνοθεσία- ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης Life and Art Theater 2014)

 

-          «Από το Μέλλον έρχομαι» (κείμενο- ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης, σκηνοθεσία Γιώτης Ταταρίδης, Life and Art Theater 2015)

 

-          «Γηροκομείο ο παράδεισος!» ( Κείμενο- σκηνοθεσία Ευάγγελος Σαμιώτης Life and Art Theater 2015-16)

 

-           «Από τη Γεωργία… με αγάπη!» ( Κείμενο- ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης, Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας, Life and Art Theater 2015-16)

 

-          « Ποιος σκότωσε την αντιβίωση! « ( κείμενο- σκηνοθεσία- ηθοποιός: Ευάγγελος Σαμιώτης Life and Art Theater 2016-17)

 

-          «Το Πεπρωμένων Φυγείν…» (κείμενο- ηθοποιός-σκηνοθεσία Ευάγγελος Σαμιώτης, Life and Art Theater 2016-17)) 

 

-          <<74 λεπτά να πεις την αλήθεια>> (κείμενο- ηθοποιός-σκηνοθεσία Ευάγγελος Σαμιώτης, Life and Art Theater 2016-17))

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

     

 Ήρθε και φέτος η ώρα οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να ξετυλίξουν όλη τους     τη φαντασία!
Θεατρικά παιχνίδια, παραμύθια αλλά και ολόκληρα θεατρικά δρώμενα που "στήνονται" από τα ίδια τα παιδιά και τα βοηθούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους με τον καλύτερο τρόπο!
Μια δραστηριότητα που κάνει τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με τρόπο δημιουργικό και εκπαιδευτικό.
 

Το πρώτο τμήμα είναι για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών και το δεύτερο τμήμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών 

17: 30- 19: 00  

Έναρξη μαθημάτων: 2 Οκτωβρίου , καθημερινές 17: 30- 19: 00

   ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: Τόνια Οικονόμου
   ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 
1,5 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
   ΚΟΣΤΟΣ:
20€ μηνιαίως

    Εγγραφές για τα μαθήματα- τμήματα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Στα τμήματα μας τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

    Αρχή μας είναι η ποιοτική εργασία και γι’  αυτό όλα τα ομαδικά μας τμήματα είναι ολιγομελή. 

    Παράλληλα με το θεατρικό παιχνίδι οι γονείς – συνοδοί μπορούν να περάσουν ευχάριστα κατά     την αναμονή τους στο ανακαινισμένο lobby του θεάτρου. 

    Για τυχόν ερωτήσεις που αφορούν το μάθημα  (τηλ: 2105789337)  ώρες  επικοινωνίας 11: 00       π.μ. – 21.00 μ.μ.

 

 

    LIFE N’ ART THEATER 

     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 82 ΓΚΑΖΙ (Μετρό Κεραμεικός)  

     Τηλ: 210 57 89 337  

     Web: www.lifeandart.gr 

     E-mail: info@latheater.gr 

     Facebook: https://www.facebook.com/www.lifeandart.gr/

 

   ΤΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

 

  Γεννήθηκε στην Άμφισσα της Φωκίδας το 1990. Το «μικρόβιο του θεάτρου» το κόλλησε από τη μητέρα της σε μικρή ηλικία, όταν έπαιζε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις που σκηνοθετούσε εκείνη. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή» Κάλβου- Καλαμπόκη και του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχοδράματος- δραματοθεραπείας, ψυχολογίας και σεμινάρια θεάτρου στην εκπαίδευση και έχει ασχοληθεί με τον χορό και τη σκηνοθεσία. Εργάζεται ως εμψυχώτρια- συντονίστρια θεατρικού παιχνιδιού. Έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Κλινική περίπτωση, σκην. Αν. Μορφονιός, και 4, σκην. Χριστ. Παπακαλιάτης, και στον κινηματογράφο, σε ταινίες μικρού μήκους (2015: «For Electras Love» του Γ. Μακρόπουλου, 2014: «Ελένη, Λιοσίων 5Α» του Γ. Σολδάτου, 2014: «Ερινύες» του Γ. Σαουλίδη) καθώς και στο θέατρο (2017: «Ποιος σκότωσε την αντιβίωση;» και «Το πεπρωμένο φυγείν…» του Ευ. Σαμιώτη, «2016: «Σνίτσλερ με βότκα Τσέχωφ» του Τάκη Παπαματθαίου και «Από τη Γεωργία με αγάπη» του Ευ. Σαμιώτη και σκην. Ζ. Ρόχα, 2015: «Antigone» Sophocles σε σκην. Θ. Χλιάρα, 2015: «Από το μέλλον έρχομαι και στην κορφή κεραία» του Ευ. Σαμιώτη και σκην. Γ. Ταταρίδη, 2014: «Από τη ζούγκλα έρχομαι μήνυμα να σας φέρω» του Ευ. Σαμιώτη και «Μήδεια» του Γ. Μακρόπουλου).

 

 

 

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

 

 

 

   Για πρώτη φορά στο χώρο του θεάτρου “Life n ArtTheater αναπτύσσεται η εικαστική τέχνη για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μη (5 έως 10 ετών). Κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τις καλλιτεχνικές πτυχές του εαυτού του, τις αναμνήσεις του, τις σκέψεις του, τη φαντασία του, ακόμη και τις εσωτερικές συγκρούσεις του. Οι εικαστικές δραστηριότητες έχουν ως στόχο την αισθητική και πολιτισμική ευαισθητοποίηση του παιδιού. Μέσα από ένα πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων όπως : 

 

  1) Ζωγραφική (ελεύθερο σχέδιο και χρώμα) 

  2) Εικονογράφηση, 

  3) Κολλάζ,

  4) Η τέχνη του γύψου και του πηλού, 

  5) Χειροτεχνίες, 

  6) Κατασκευές ανάλογα με την εποχή, 

  7) Γνωριμία με τα έργα μεγάλων ζωγράφων,             

  8) Ζωγραφική σε ύφασμα. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων σκοπός είναι ,τα παιδιά, να   αναπτύξουν τη δημιουργική τους σκέψη και φαντασία

 

   ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ: Τσώτα Αμαλία

   ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  1  ώρα την εβδομάδα
   ΚΟΣΤΟΣ: 20€ μηνιαίως

 

   ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:  Κυριακή: 10.00 – 11.00 π.μ.  και 11.30 – 12.30μ.μ.

 

  Οι μαθητές με ένδυση ανάλογη, καθώς και με τα εκάστοτε υλικά τους θα συν δημιουργούν με την   κυρία Τσώτα Αμαλία (επιμελήτρια εικαστικών).

 

  Εγγραφές για τα μαθήματα- τμήματα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

  Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Στα τμήματα μας τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

  Αρχή μας είναι η ποιοτική εργασία και γι’  αυτό όλα τα ομαδικά μας τμήματα είναι ολιγομελή.

 

  Παράλληλα με το θεατρικό παιχνίδι οι γονείς – συνοδοί μπορούν να περάσουν ευχάριστα κατά την αναμονή τους στο ανακαινισμένο lobby του θεάτρου.

 

  Για τυχόν ερωτήσεις που αφορούν το μάθημα  (τηλ: 2105789337)  ώρες  επικοινωνίας 11: 00      π.μ. – 21.00 μ.μ.

 

       LIFE N’ ART THEATER 

      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 82 ΓΚΑΖΙ (Μετρό Κεραμεικός)  

      Τηλ: 210 57 89 337  

     Web: www.lifeandart.gr 

     E-mail: info@latheater.gr 

     Facebook: https://www.facebook.com/www.lifeandart.gr/

 

ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΩΤΑ

                 

                             

 

  Γεννήθηκε στην Ιαπωνία, από Έλληνα, ναυτικό πατέρα και ήρθε στην Ελλάδα το 1979. Σπούδασε και φοίτησε σε ελληνικό σχολείο. Τελειώνοντας το δεν είχε ανακαλύψει ακόμη το πάθος της δημιουργίας. Έτσι το 1992 παρακολούθησε σεμινάρια εικαστικών στο “Χειροτέχνειον” στο Πειραιά. Απασχόλησε δημιουργικά το 2007, παιδιά προσχολικής ηλικίας στο 18ο ολοήμερο νηπιαγωγείο. Τη χρονιά 2010-11 εργάστηκε ως εξωσχολική επιμελήτρια εικαστικών – ζωγραφικής στο 14ο – 19ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου. Το 2013-14 επίσης εργάστηκε στο 18ο – 24ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου. Το 2016-17 συνεργάστηκε σε ιδιωτική σχολή στη περιοχή του Κερατσινίου και επιμελήθηκε του τμήματος των εικαστικών- ζωγραφικής σε παιδιά προσχολικής και μη.